Viime viikolla sain lentää elämäni ensimmäistä kertaa Japaniin, Nagoyaan. En ole koskaan pitänyt Japania mitenkään houkuttelevana tai edes lisännyt sitä bucket listille, mutta tämän pikaisen visiitin jälkeen odotan tulevia reissuja Japaniin enemmän kuin innoissani. Matkalla hotellille maisemat näyttivät bussin ikkunasta jokseenkin tylsille; vanhan oloisia rakennuksia, talot olivat matalia eikä näköpiirissä ollut oikeastaan mitään hetkauttavaa ja mainoksissa ei ollut sanaakaan englantia. Toisaalta, kaukaisuudessa siinsi lumihuippuisia vuoria, puissa näkyi tuloillaan oleva kevät ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Liikenne oli muutenkin tosi rauhallista Intiaan verrattuna eikä lainkaan kaoottista.

Nagoya sijaitsee Japanin keskiosassa ja on neljänneksi suurin kaupunki, mutta silti siellä vieraillaan suhteellisen harvoin. Nagoya ei ole perinteinen lomakaupunki, josta johtuen katukuvassa ei näy juurikaan länsimaalaisia kasvoja. Aivan kuten muillakin mestoilla, myös Nagoyalla on pitkä sekä mielenkiintoinen historia. Katujen tutkimisen lisäksi kaupungissa on paljon nähtävää, shoppailtavaa, syötävää ja ihmeteltävää. Tässä muutamia vinkkejä tuleville reissuille -enjoy!

1. Nagoya castle

Linnan on aikoinaan rakennuttanut eräs kenraali omalle pojalleen ja rakennus on kertaalleen tuhoutunut tulipalossa toisen maailmansodan aikaan, mutta paikalliset ovat rakentaneet sen pääosin uudelleen. Arkkitehtuuri ei siis vastaa ihan kokonaan alkuperäistä, mutta linna sisältää esimerkiksi samurai historiaa käsittelevän kokoelman ja paikan päällä on mahdollista oppia esimerkiksi siitä, kuinka samurai lordi tuppasi aikoinaan elämään. Aika siistiä. Paikkaan on pääsymaksu, joka oli noin 500 jeniä. Kannattaa myös kysyä hotellilta lainaksi pyörää ja katsella maisemia konkelin selästä!


2. Sushia liukuhihnalta Sushirossa

Japanissa kun ollaan, niin sushia saa valehtelematta jokaiselta kadunkulmalta, mutta jos haluatte valmiiksi hyväksi mestaksi todetun paikan niin tässä se on: Sushiro. Mä olen syönyt sushia ennenkin, mutta en koskaan tällaisessa liukuhihna tyylisessä paikassa. Siinä mielessä tosi kiva, ettei nälkäisen tarvitse kommunikoida kenenkään kanssa ja saat ahtaa hihnalta masun täyteen herkkuja. Mä olin ainakin ihan huuli pyöreänä, että miten homma käytännössä toimii, joten tässä vinkki vitoset: saatiin oma pöytä, joka siis sijaitsee sen liukuhihnan varrella. Surprise. Hihnalla kulkee vapaasti napattavia herkkuja sekä tilattuja annoksia, jotka matkaavat kulhon päällä ja josta saa saapuessaan myös äänimerkin. Pöydässä on tabletti, josta saa selata valikoimaa kuvina ja täppäämällä halutun sushin kuvaa, sen saa kätevästi tilattua, jonka jälkeen vain odotellaan. Nice. Maksu hoituu lautasittain ja yksi lautanen oli noin 100 jeniä, joten masun saa täyteen hyvinkin alle 10 eurolla. Vaikeuksia tuotti hieman se, ettei tabletissa ollut sanaakaan englantia, joten nappeja painellessa piti vain toivoa parasta.

3. Museoita joka lähtöön

Oma isukkini on kuuluttanut Toyotan perään niin kauan kuin jaksan muistaa ja olisin niin vallan hirveästi halunnut ehtiä Toyota museoon, mutta tälle reissulle en sitä ehtinyt mahduttaa. Kyseinen museo löytyy noin 30 minuutin reissun päässä Nagoyasta, joten ei ihan kamalan paha rasti. Autoja rakastavalle Toyotan museoita löytyy jopa kolmin kappalein, joista kuuluisimmat ovat: Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology, Toytota Automobile Museum ja Toyota Kaikan Museum. Kyseiset museot sijaitsevat lähellä toisiaan, joten yhdellä reissulla pääsee näkemään paljon. Nagoyasta löytyy myös junamuseo, joka löytyy mapsista nimeltä SCMAGLEV and Railway Park.

4. Shop ’til you drop

Vaikka kuinka lupailin itselleni, etten sorru shoppailemaan näin töiden alkuvaiheessa, koska noh, budjetti on mitä on. Täältä kuitenkin löytyy shoppailijan paratiiseja kaikista hintaluokista ja parasta on, että täältä löytää paljon sellaista, mitä muualta ei. Isoin ostoskeskus sijaitsee maan alla ja on nimeltään Sakae – täältä löytyy kauppoja vauvasta vaariin ja lisäksi mestassa on myös ravintoloita sekä kahviloita, kun nälkä yllättää. Oasis 21 löytyy myös katutason alta samannimisen rakennuksen pohjakerroksesta. Tavattoman jännä ja trendikäs paikka, jonne saa kulumaan tuntikaupalla aikaa. Täältä löytyy myös Ghibli Studio kaikille Totoro faneille! Oasiksessa vieraillessa kannattaa käydä myös ylimmissä kerroksissa ja ihastella sieltä avautuvia näkymiä. Osu Streetiltä puolestaan löytyy edullisia hintoja, sadan yenin kauppoja sekä mahtavia puoteja tuliaisille. Itse shoppailin aika paljon ihonhoitotuotteita ja tietysti rahaa kului myös ruokaan ja kahvitteluun.

Nagoyassa on ihan tolkuttomasti nähtävää ja koettavaa, mutta oma lyhyt vierailuni koostui lähinnä syömisestä ja shoppailusta sekä ihan vain maisemien tutkailuun. Jokainen reissaa omalla tyylillään, mutta toivottavasti näistä vinkeistä edes joku sai intoa matkailuun!

xoxo

Katso myös nämä