Mä monesti toivon, että pystyisin suhtautumaan omaan hiuskuontalooni asenteella ”hiuksia ne vain on ja ne kasvaa kyllä takaisin”. I wish. Syksy on mulle usein sellaista aikaa, jolloin koen valtavaa tarvetta aloittaa uutta ja tavallaan tehdä tietynlaisia ryhtiliikkeitä kesän jäljiltä. Usein se tarkoittaa myös jotain uutta hiuksille. Monesti kesän jälkeen mulle tulee fiilis, että nyt on todellakin aika syksyiselle ilmeelle myös hiusten suhteen ja auringon vaalentamat kutrit saavat lähteä. Sen lisäksi, että mun hiukset vaalentuvat auringossa, ne myös kuivuvat ja tuloksena on tavallisesti heinämäinen efekti, joita kai latvoiksikin kutsutaan.

Henkilökohtaisesti haaveilen pitkistä ja luonnollisen värisistä hiuksista, mutta vähintään kerran vuodessa joudun leikauttamaan ne heinämäiset kymmenen senttiä, joten kasvatusprosessi ei ihan etene haluamallani tahdilla. Mä olen myös ollut jonkinsortin värjäyskierteessä ja jostain kumman syystä näin syksyisin siirryn yleensä sinne kampaamon penkkiin toiveenani tummemmat kiharat. Jokaisen kerran jälkeen olen myös katunut päätöstäni ja vuodattanut kyyneleitä pääni puolesta. Tänä syksynä päätin tavoistani poiketen jättää värjäämisen kokonaan pois ja yrittää ehostaa sitä, mitä mulla jo ennestään on, koska tavallaan olen ihan tyytyväinen nykyiseen väriini ja pituudesta en haluaisi tinkiä.

Siksipä otinkin Nordic Hair Houselta testiin Olaplexin Hair Perfector No. 3 sekä Paul Mitchellin Tea Tree Special Shampoon. Mä myönnän, että olen tuotteiden suhteen aina mainoksen uhri ja mut saa tekemään ostopäätöksen suhteellisen helposti, joten odotukseni eivät näidenkään tuotteiden suhteen olleet kovin korkealla. Omaksi ilokseni voin kuitenkin myöntää olleeni pessimisti turhaan.

Mun Olaplex käsittelystäni on hieman aikaa, mutta uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan Hair Perfectoria silläkin uhalla, että hiukset toivottavat hyvää loppuelämää. Tuote ei  siis ole hoitoaine vaan ylläpitotuote, joka on nimenomaan luotu ylläpitämään Olaplex -hoitokäsittelyä. Oma arkikampaukseni sisältää melkeinpä aina kiharat, joten uhraan hiukseni useita kertoja viikossa kihartimen kuumuudelle. Tämän lisäksi työni edellyttää kutrien kärventämistä melkein viikoittain polttavassa etelän auringossa. Olaplexin Hair Perfector onkin suunniteltu korjaamaan, suojaamaan sekä uusimaan hiusten rikkisiltoja, jotka vaurioituvat aina, kun hiuksia pestään, kiharretaan tai  altistetaan auringonvalolle. Eli ihan täydellinen tuote just mulle!

Tuotetta on myös helppo käyttää, sillä se levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ennen shampoolla pesemistä. Annetaan vaikuttaa noin kymmenisen minuuttia, joka on siis ihan täydellinen odotteluaika vaikkapa kasvonaamiolle. Levityksen jälkeen harjasin hiukseni kammalla, vähän samaan tapaan kuin kotioloissa hiuksia värjätessä, jotta aine levittyy mahdollisimman hyvin. Tuotetta käytetään yhdestä kolmeen kertaan viikossa riippuen siitä, kuinka vaurioituneet hiukset ovat. Lisää käytöstä voit lukea täältä.

Mä olin innoissani tuloksesta jo huuhteluvaiheessa, koska yleensä mun kuivankarheat hiukset tuntuivat niin pehmeiltä! Mutta niin kuin aina, ei siinä vielä kaikki. Eniten odotin mun uuden shampoon käyttöönottoa, koska Australiasta tulee paljon ihania juttuja, joten en odottanut Paul Mitchellin Tea Tree Special Shampooltaakaan mitään muuta. En ollut väärässä. Ensinnäkin mä rakastan tuotteen ulkoasua, koska mulle on tärkeää, että suihkussakin vallitsee sillä tavalla hyvä fengshui, että pullot ovat kivannäköisiä. Check!

Kyseinen tuote on tarkoitettu ihan päivittäiseen käyttöön. Tuoksu on ihana yhdistelmä australialaista teepuuöljyä, laventelia ja piparminttua. Minttumaisuus on vallitsevin tuoksu ja tuntuu äkkiseltään aika vahvalta, jos on tottunut neutraaleihin ja suhteellisen hajustamattomiin tuotteisiin. Pulloa tuoksutellessa aukesi ihan syysflunssan tukkoistama nenäkin! Ensin tosin pelkäsin tuoksuvani lopun päivää After Eightiltä, mutta hiusten kuivuttua tuoksu oli ainoastaan puhtaan raikas. Tea Tree Shampoossa erikoista muihin shampoisiin verrattuna on nenän avaamisen lisäksi myös se, että se ei ainoastaan sulje kaksihaaraisia ja korjaa hiuksen pintavaurioita vaan se myös puhdistaa, virkistää sekä viilentää hiuspohjaa. Eli sopii kuin nenä päähän tällaiselle hieman kuivalle ja joskus kovilla olevalle hiuspohjalle, kun työaamut edellyttävät enemmän ja vähemmän kireitä nutturoita. Kivana lisänä Tea Tree Shampoota voi käyttää myös koko vartalon pesemiseen, mikä tuo aamuihin ihan uudenlaisen virkistysmomentin. Lisää tuotteesta voit lukea täältä.

Kyseisen hemmotteluhetken jälkeen käytin itse hiuksiin suihkutettavaa ja jätettävää hoitoainetta, mutta esimerkiksi Olaplexiltä löytyy kokonainen tuotesarja toinen toistaan täydentämään. Itse maltan, ainakin tästä lähtien, käyttää viikostani kymmenen minuuttia hiusteni hellimiseen, mutta hoitoaineen suhteen liputan silti suihkutettavan puolesta. Laiska kun olen. Lopuksi selvittelin kutrit bambuharjalla, jonka toivoin lisäävän vielä entisestään tuotteiden lupaamaa kiiltoa ja elinvoimaa.

Hiusten kuivuttua olin oikeasti positiivisesti yllättynyt, koska mun hamppumaisesti sojottavat kaksihaaraiset olivat havaittavasti paremmassa kunnossa ja rohkaistuin jopa laittamaan päälleni mustan paidan – girls, you know the struggle.

Jos kiinnostuit niin klikkaa itsesi Nordic Hair Housen sivuille ja shoppaile sullekin oikeat hiustuotteet syksyyn!

Ihanaa torstaita,

xxx

Katso myös nämä