Pienenä joulussa oli ihan omanlaisensa tunnelma, joka on iän myötä hieman haalistunut. Siitä syystä odotan jollain tasolla sitä, kun joskus hamassa tulevaisuudessa saa oman perheen ja joulukin saa toivottavasti osan taikaansa takaisin. Tänä vuonna joulun taika koostuu kuitenkin ruuasta, nukkumisesta, Netflixistä, IG:n selailusta ja sateenkaarioksentelusta, kun pariskunnat päivittävät söpöjä jouluntoivotuksia mätsäävissä jouluneuleissaan. Saatan myös yrittää pukea meidän koiraa johonkin kivaan tonttuasuun.

Vietän joulunajan Savon hellässä huomassa ja otin viikonlopun tavoitteeksi päästää irti mua vaivanneesta levottomuudesta ja tarpeesta olla koko ajan menossa sekä päästä vähän kiinni joulutunnelmaan. Mun joulufiilistelyt koostuivat tällä kertaa mökillä chillailusta ja pimenevän illan tuijottelusta sohvan nurkasta, glögin juonnista ja uskokaa tai älkää, leipomisesta. Antakoot tulosten puhua puolestaan, mutta sanoisin, että havaittavissa on selkeetä vaimomatskua.

 

 
 

En siis ole kauhea jauhopeukalo ja mun ruuanlaittokin koostuu lähinnä kaurapuuron keittämisestä, mutta Pinterestin jouluherkuista inspiroituneena ajattelin olla välittämättä todennäköisyyksistä ja äitin epäuskoisista katseista. Koska suklaa on hyvää ja sopii erittäin hyvin Netflixin kanssa, päätin tosiaan kokeilla Piparifudgen valmistamista silläkin uhalla, että tuloksena olisi vähemmän fudgea ja enemmän palovammoja. Palovammoilta ei vältytty, mutta se ei ainakaan mua yllättänyt, toisin kuin se, että fudgesta tuli oikeasti älyttömän hyvää! Jos muistatte Fazerin piparisuklaan, niin maulta ollaan aika samoilla linjoilla. Koostumus oli ehkä näissä mun versioissa enemmänkin sellainen raa’an oloinen brownie kuin fudge, mutta voipa sitten huoletta tarjota vanhemmillekin sukulaisille eikä jää papankaan tekarit joulupöytään. Ohjeen löydät täältä.

  
Oli olemassa pieni riski siitä, ettei fudgesta tulisi millään tasolla syötävää, joten inspiroiduin myös ihan perinteisiin piparitalkoisiin. Aiempina vuosina oon joskus kasaillut piparkakkutalon, mutta ajattelin tällä kertaa jättää kuumalla sokerilla aiheutetut vammat toiseen kertaan. En tiedä, kuinka rentouttava mun leivontahetki oli äitille, joka seurasi toimitusta vähintäänkin kauhuissaan, mutta itse sain ainakin kaipaamaani joulufiilistä ja syöminen nyt on aina rentouttavaa puuhaa.

Leppoisaa tiistaita 💋

 

Katso myös nämä